EC Porto 2018 - tisková zpráva

10.10.2018 16:22

Ve dnech 4. - 6. 10 se v Portě, městě ležícím při pobřeží Atlantského oceánu na severu Portugalska, hrálo finále klubových soutěží celé Evropy - European Cup. Do Porta přijela družstva z celkem 10 evropských zemí.

V soutěži ženských družstev mělo Česko hned dvě želízka v ohni a to vítězky extraligy družstev MGC ´90 Brno a obhájkyně titulu z loňského EC Algund družstvo 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Druhé jmenované družstvo z Bystřice, které hrálo ve složení Lenka Doleželová, Lucie Pavelková, Alena Doleželová a Petra Machová Kouřilová bohužel po prvním nepodařeném dni ztratilo veškeré naděje na medaile a i přes skvělý výkon v druhém dni (ze všech družstev nejlepší) se nedokázalo probojovat do finále mezi nejlepších šest družstev a skončilo na 7. místě. Brněnské hráčky (Simona Handlová, Kateřina Tietzová a Jana Nakládalová) zato živily naděje na medailový úspěch již od prvního dne, hrály vyrovnaně a až do téměř samotného konce se pohybovaly na medailových pozicích. V posledních kolech třetího finálového dne ovšem nedokázaly udržet tempo se Švýcarkami (MC Burgdorf) a Švédkami (Uppsala BGK) a skončily na nepopulárním čtvrtém místě. Na prvním místě se po roční odmlce umístilo družstvo MGC Mainz následované Švýcarkami a Švédkami.

V kategorii mužských družstev nás reprezentovalo SK Tempo Praha, mistr extraligy smíšených družstev 2018 ve složení Michal Říha, Radovan Struhár, Jiří Rimpler, Josef Vozár, Martin Skoupý, Zdeněk Majkus a Richard Sůsa. V obrovské konkurenci špičkových evropských týmů se Pražané dokázali probojovat do finálového dne mezi šest nejlepších družstev a nakonec se umístili na šestém místě. Soutěž opanovalo družstvo mužů z Uppsaly BGK, které po dramatickém a velice těsném závěru porazilo odvěké soupeře z Německa - BGS Hardenberg-Pötter. Bronzové medaile připadly hráčům z MGC Askö Bischofshofen. Za zmínku jistě stojí výkon Marka Smejkala, hráče Hardenbergu, který na 11 kol zahrál 227 úderů (20,6) a stal se nejlepším hráčem celého turnaje.

 

Kompletní výsledky zde: https://minigolf2018.pt/results/