SK Tempo Praha obhájil bronzové medaile na Europa Cupu v Holešově

08.10.2013 12:15

Dalšího výrazného mezinárodního úspěchu dosáhli čeští minigolfisté.

Tým SK Tempo Praha ve složení Michal Říha, Josef Vozár, Milan Lipmann, Martin Ječný, Zdeněk Majkus, Karel Molnár a náhradník Michal Sedláček získal bronz na turnaji Europa Cup v Holešově. Českému mistrovi se tak podařilo obhájit stejné umístění z loňského roku z portugalské Vizely. Zvítězil švédský tým BGK Uppsala před německým BGS Hardenberg-Pötter.

O přední příčky dlouhou dobu bojoval i ženský tým MGC Brno '90 ve složení Simona Handlová, Kateřina Tietzová, Jana Nakládalová a náhradnice Ema Blažková. Hráčky tohoto týmu jsou vítězky Europa cupu z roku 2010 z Vídně. Až do posledních chvil se o medaili pralo hned 5 velmi vyrovnaných ženských týmů včetně Brna. Nakonec českým hráčkám zcela nevyšel poslední den turnaje a přes úžasný výkon Jany Nakládalové, která dosáhla nejlepšího individuálního výkonu ze všech hráček turnaje, skončil český tým na pátém místě (se stejným součtem úderů jako tým na čtvrtém místě). Zlato získal nakonec tým 1.MGC Mainz z Německa.

 

Europa Cup je minigolfovou obdobou fotbalové Ligy mistrů - turnaje se zúčastňují vítězové jednotlivých evropských lig. Hned po Mistrovství Evropy a světa je tak dalším nejvýznamnějším světovým minigolfovým turnajem. V České republice se konal naposledy v roce 1996 v Bystřici pod Hostýnem.

 

Zájemci o podrobnosti mohou prozkoumat detailní výsledky turnaje.

Atmosféru turnaje nasajete zhlédnutím 25minutové reportáže z EC Holešov 2013.