Alena Doleželová 4. na MS juniorů v Lahti

09.08.2014 11:26

Česká juniorská minigolfová reprezentace přiváží výborný individuální výsledek v kategorii juniorek z Mistrovství světa juniorů v minigolfu v Lahti.

Věkem ještě žákyně se na 4. místě umístila Alena Doleželová.

Turnaj jednotlivců na Mistrovství světa byl vypsán na celých 12 kol na dvou různých hřištích. Naše zástupkyně podávala po celou dobu turnaje vysoký standard výsledků. V posledním kole zahrála svůj nejlepší výsledek na filcu a pokud by stejné maximum zahrála i ve svém posledním eternitovém kole, stačilo by to dokonce na více než překvapivý bronz.

Alena tak pokračuje ve vynikajících výsledcích českých juniorek na mezinárodní scéně. Připomeňme, že na loňském Mistrovství Evropy juniorů získala zlatou a stříbrnou medaili Karolína Jandová. Ta letos již přestoupila do kategorie dospělých a letos se zúčastnila juniorského Mistrovství světa jako kaučka.

 

V individuální juniorské kategorii se nejlepším Čechem stal Adam Doležálek na děleném 18. místě.

 

Zdroj: https://www.facebook.com/ywc2014

 

K nezapomenutelným zážitkům z Mistrovství světa nejen pro samotného hráče, ale i pro ostatní zúčastněné pak bude patřit výkon dalšího českého juniorského reprezentanta, Ondřeje Škalouda. Ten totiž v jednom z okruhů dokázal zahrát bezchybný výsledek 18 úderů na 18 jamkovém hřišti typu eternit. Takový výsledek se podaří i těm nejlepším hráčům třeba jen několikrát za život. Nejen, že Ondra zahrál svou první osmnáctku v životě právě na Mistrovství světa. Za zahrání tohoto výkonu byla navíc pořadatelem vypsána odměna 200 EUR, která tak byla našemu reprezentantovi vyplacena.

 

V družstvech se náš juniorský tým umístil na 4. místě.

Naši chlapci bojovali ve složení Ondřej Škaloud, Michael Čižmár, Matěj Novák, Boris Svoboda, Zbyněk Exner, Adam Doležálek, náhradník Ondřej Myšák a kaučové Radek Doležel, Karolína Jandová a Pavel Gerža.

 

Kompletní výsledky jednotlivců i družstev naleznete ve výsledkových listinách MSJ v Lahti.