Karel Molnár novým světovým rekordmanem, Tempo Praha bronzové na EC Vizela

06.10.2012 17:56
Praha, Vizela (Portugalsko), 6. října 2012 - Český minigolfový reprezentant, Karel Molnár, dnes v rámci minigolfového turnaje Europacup v portugalské Vizele zahrál nové světové rekordy v minigolfu na hřišti typu beton.
 
Rekord na 1 okruh je nově 19 úderů na 18jamkovém hřišti. Překonat tento rekord v budoucnu by znamenalo zahrát absolutní výkon a nechybovat na jediné dráze.
 
8 okruhů pak Karel Molnár zvládl zahrát na 196 úderů a o 21 úderů tak překonal dosavadní světový rekord Němce Bernda Szablikowského z roku 1995.
 
Nový světový rekordman svým výkonem pomohl týmu SK Tempo Praha k bronzové medaili na Europacupu, čímž dosáhl nejlepšího umístění českého mužského družstva na tomto typu turnajů od roku 1996, kdy chomutovský tým skončil na stříbrné pozici. Za uplynulých 16 let žádný mužský tým medaili nepřivezl. Europacup je turnajem, který hrají vítězové jednotlivých evropských ligových soutěží a dal by se tak přirovnat k fotbalové Lize mistrů.
 
Na Europacupu se dařilo i českému družstvu žen z 1. DGC Bystřice pod Hostýnem, který po velkém boji skončil jen těsně za medailovými pozicemi na 4. místě.
 
Spoustu dalších podrobností, fotek a videí k EC Vizela najdete na facebookovém profilu Českého minigolfového svazu.