Podpořte Výzvu českých sportovců poslancům Parlamentu ČR

14.10.2011 12:30

 

Vážení sportovní přátelé a příznivci, milí kolegové,

obracíme se na Vás v souvislosti s kampaní Hvězdy nepadají z nebe, která začala právě v těchto dnech a která je nesmírně důležitá pro další existenci českého sportu – zejména toho mládežnického. K této kampani se přidal i Český minigolfový svaz.

Poslanci Parlamentu ČR v měsíci říjnu rozhodují o příští podobě financování sportu a v návrhu zákona, který se dotýká zdanění loterijních společností a prošel už prvním čtením, nemá sport svou samostatnou kapitolu. Hrozí, že tak reálně přijde o 2,2 miliardy korun, které by chyběly zejména mládežnickým oddílům a malým jednotám.

Prosíme, podpořte „Výzvu českých sportovců poslancům Parlamentu ČR“, kterou naleznete na  https://www.hvezdynepadajiznebe.cz/cs/o_co_jde#content

 

Jak na to?

1) Elektronická pohlednice

Výzvu je možné podpořit prostřednictvím webových stránek www.hvezdynepadajiznebe.cz. Hned na úvodní stránce se objeví Výzva a barevně označené tlačítko, které umožňuje odeslání elektronické pohlednice do parlamentu. Po kliknutí se objeví jen stručné údaje na vyplnění (jméno, jednota, resp. klub) a při zadání adresy si může odesílatel vybrat kraj, jehož poslance chce oslovit. Není třeba vybírat konkrétního poslance - tuto pohlednici obdrží všichni poslanci z daného regionu. Současně počitadlo zaregistruje odeslaný příspěvek.

 

2) Papírová pohlednice

K dispozici jsou čtyři různé druhy speciálních pohlednic s „Výzvou českých sportovců poslancům Parlamentu ČR“ a fotografiemi zkroušených mladých sportovců se sloganem a výzvou poslancům o pomoc. Pohlednice jsou v dostatečném počtu k dispozici u prezidenta svazu, máte-li zájem o určitý počet kusů, zašlete email s žádostí na emailovou adresu prezidenta svazu. K osobnímu vyzvednutí jsou také kdykoliv k vyzvednutí na recepci Minigolfu Butovice, Radlická 117, Praha 5.

Stačí jen doplnit u adresy jméno příslušného poslance z regionu (jméno vám bude sděleno při vaší emailové objednávce dle databáze všech poslanců rozdělených podle krajů, kterou má ČMGS k dispozici), své jméno a mateřskou jednotu (klub). Stačí tomu věnovat deset minut. Pohlednice pak dorazí bez problémů do sněmovny. Známku lepit netřeba, pohlednice jsou vytištěny v režimu již zaplaceného poštovného.

 

 

3) Facebook

Podpořit kampaň můžete i přes Facebook. Staňte se Přáteli profilu https://www.facebook.com/hvezdy

 

4) Přesvědči svého poslance

Pro nejaktivnější z vás je tu možnost zapojit se ve svém regionu do aktivní diskuze se svým příslušným poslancem.

Pro správný výběr daného poslance a další podrobnosti prosím kontaktujte prezidenta ČMGS, který vám poskytne další informace. Není však třeba vést žádnou sofistikovanou diskusi, ale v přátelském hovoru otevřít téma v souvislosti s obavami o osud sportu v ČR a navrhnout, aby se část peněz ze zdaněných loterií přiznala sportu a současně se vytvořila pevná a neměnná kapitola státního rozpočtu pro sport (aby měl sport v rozpočtu vždy zajištěnou pevnou částku, s níž může počítat) – a tyto prostředky jsou určené v převážné míře na mládež. V rámci návrhu zákonu o jednotném inkasním místě vláda navrhuje, aby peníze, kterými zdaní loterijní společnosti, směřovaly do státního rozpočtu, přičemž naším požadavkem je, aby část těchto prostředků plynula do sportovních klubů na mládež. Pokud o tyto peníze přijdeme, bude to pro sport - a především mládežnický - likvidační.

 

 

Za prezidium ČMGS

Tomáš Navrátil