Reportáž z 1.kola 3D extraligy - GP Rakovník

18.09.2012 16:49

Úvodní extraligové kolo ovládli hráči MGC Olomouc

 

1.kolo 3D Extraligy – Rakovník – 16.09. 2012

 

První extraligové kolo nového ročníku nejvyšší minigolfové soutěže se o tomto víkendu odehrálo na betonovém minigolfu v Rakovníku. Tradičně výborně připravené hřiště, s vynikajícím zázemím pro hráče, přivítalo všech osm elitních týmů v plných sestavách, včetně slovenské Adary Trnava. Před sezónou došlo v přestupním období k několika změnám v jednotlivých klubech, za zmínku určitě stojí zmínit návrat dvou našich nejlepších hráčů z německé Bundesligy, Karla  Molnára ml., který se upsal mistrovskému Tempu a Ivana Macha, jež posílil vicemistra MGC Olomouc. Z tohoto klubu naopak odešel na hostování posílit nováčka, Minigolfová Esa Blansko, Ladislav Švihel.

Za slunečného, ale poněkud studeného, nedělního rána tak odstartovaly dostihy za mistrovským titulem a lákavou možností účasti na Evropacupu, který se příští rok bude konat na Moravě v Holešově. Nejlepší start měl do turnaje domácí klub GC 85 Rakovník a obhájce titulu SK Tempo Praha, jelikož oba týmy zahrály shodně 142 úderů. Na třetím místě byl o čtyři údery v závěsu MGC Olomouc. Hned po prvním okruhu se startovní pole rozdělilo na dvě části. První tři týmy, které bojovaly o umístění na „pódiu“ a zbylých pět týmů pak pro sebe chtělo urvat každý bodík na víc, který by jim zaručoval snažší cestu letošním extraligovým ročníkem bez sestupových starostí.

Ani ve druhém okruhu nepřišel ze strany pražského Tempa očekávaný trhák. A tak klub z hanácké metropole vycítil svou šanci na plný bodový zisk. Ve druhém okruhu zahrál nejlépe a zcela zaslouženě srovnal s pražským Tempem krok. Naopak domácí klub trošku polevil a hned na třetím místě vystřídal právě MGC Olomouc. Nic méně všechny tři týmy se ostatním opět vzdálily o něco víc, takže o prvních třech místech již bylo prakticky rozhodnuto. To ale neznamenalo, že by dál nebylo o co hrát.

Do třetího okruhu šlo Tempo a Olomouc s cílem, kdo z koho. Za vedoucími třemi týmy se rozpoutal krásný souboj o každý úder a body do tabulky. Zejména byli hodně slyšet Minigolfová Esa z Blanska, která do nejvyšší soutěže přinesli mladý svěží vítr. Mladický elán a nadšení je v průžné tabulce drželo v kontaktu s týmy na 4. a 5. místě, která patřila 1. DGC Bystice pod Hostýnem a  MGC Jedovnice.

Tempo v podání své jedničky M. Lipmanna začalo skvělou pětadvacítkou a získalo slibný náskok. Ten ovšem zlikvidovali skvěle hrající hanáci, kteří vycítili, že se dalším hráčům Tempa tak nedaří a udeřili plnou silou. Razítko pak na vítězství MGC Olomouc v tomto úvodním kole dal Ivan Macho, který rovněž zahrál osmnáct jamek na dvacet pět úderů. Třetí místo si bezpečně pohlídal domácí klub GC 85 Rakovník, zejména díky skvělému výkonu, věkem ještě žáka, Ondry Škalouda, který v celkovém pořadí jednotlivců obsadil, až po rozstřelu, třetí místo.

Souboj do poslední jamky byl k vidění i na dalších místech. Nejlépe se závěrečný okruh vydařil hráčům z 1. DGC Bystřice pod Hostýnem, kteří bezpečně uhájili čtvrtou pozici. Mocně také finišovala ME Blansko, která ale za pátým MGC Jedovnice nakonec zaostala o čtyři údery. Start do sezóny se naopak nevydařil MGC Hradečtí Orli, kteří obsadili sedmou příčku. Na posledním místě pak skončila slovenská Adara Trnava.

Vypadá to, že letošní ročník opravdu nebude nudný a v jarní části soutěže se zaujatí i nezaujatí příznivci minigolfu mají na co těšit.

 

Průběžná tabulka soutěžního ročníku 2012/2013 extraligy:

 

Celková tabulka

 

2012

 

 

 

 

2013

 

 

 

 

 

 

Extraliga                                              smíšená družstva

Rakovník 

Butovoce

Jedovnice

Plzeň

Blansko

Rakovník

Celkem:

údery

body

údery

body

údery

body

údery

body

údery

body

údery

body

údery

body

1.

MGC Olomouc

430

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

2.

SK Tempo Praha

439

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

3.

GC 85 Rakovník

444

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

4.

1.DGC Bystřice p.H. "A"

465

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

5.

MGC Jedovnice

474

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

6.

ME Blansko

478

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

7.

MGC Hradečtí Orli

490

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

8.

ŠK Adara Trnava

499

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

                                                                                                                        -JVTP-