Skvělé, Dagmar Hirschmannová má zlato, mužské družstvo bronz z Mistrovství Evropy v minigolfu!

10.08.2014 09:25

AKTUALIZOVÁNO

 

Výjimečných výsledků dosáhli čeští senioři na Mistrovství Evropy v minigolfu v Německém Murnau.

 

Mužské seniorské družstvo ve složení Ladislav Švihel, Josef Vozár, Jan Metyš, Zdeněk Andr, Bohumil Pokorný, Jaroslav Řehák, náhradník Petr Vlček získalo po skvělém výkonu bronzovou medaili. Týmového úspěchu by nebylo možné dosáhnout bez pomoci kaučů, kterými byli Jiří Rimpler, Martin Skoupý, Michal Šlapák a Lumír Benda.

Je to vůbec poprvé v historii, kdy se českému týmu seniorů podařilo získat medaili z Mistrovství Evropy, které se konalo mimo územi České republiky. Naposledy získal seniorský tým medaili - taktéž bronzovou - v roce 2010. Tehdy se Mistrovství Evropy konalo v Chebu.

 

Zdroj: https://www.minigolf-murnau.de/

 

Senioři sestavili drustvo také v kategorii žen. Tým ve složení Jana Nečekalová, Dana Dočkalová, Dagmar Hirschmannová a náhradnice Jaroslava Fiedlerová statečně bojoval a dlouhou dobu se držel na dohled medailím. Druhá polovina turnaje však týmu úplně nevyšla a stačilo to na konečné 5. místo.

Kompletní výsledky soutěže družstev naleznete v této výsledkové listině.

 

Historického úspěchu pak dosáhla česká seniorská reprezentace v jednotlivcích, v kategorii seniorek.

Po celou dobu turnaje se v popředí držela česká reprezentantka Dagmar Hirschmannová. Ve finálovém dvoukole ve hře na rány zahrála druhý nejlepší výsledek ze všech závodnic, což znamenalo rovnost výsledků na třetím místě s Němkou Nicole Warneckovou. Naše Dáša udržela pevné nervy i v rozstřelu o třetí místo a vybojovala úžasnou bronzovou medaili. Teprve poprvé v historii tak stanula česká reprezentantka v kategorii seniorek na stupních vítězů na Mistrovství Evropy. To však ještě od našich minigolfistů stále nebylo všechno.

 


Zdroj: https://www.minigolf-murnau.de/

 

To nejlepší od Dagmar Hirschmannové totiž přišlo v poslední den turnaje, kdy se již tradičně hraje tzv. K.O. systém, tedy hra na jamky. 

Postupně Dáša porazila v prvním kole holandskou hráčku, ve čtvrtfinále mistryni Evropy ve hře na rány z předchozího dne, Alici Kobischovou z Německa, Claudii Schusterovou z Rakouska v semifinále, jakož i vicemistryni Evropy Andreu Reinickovou z Německa ve finále. Dagmar Hirschmannová je historicky prvni českou mistryní Evropy v minigolfu v kategorii seniorek.

Zdroj: https://www.minigolf-murnau.de/

 

V kategorii seniorů - jednotlivců se z Čechů nejlépe vedlo druhému vicemistrovi Evropy z roku 2011, Zdeňkovi Androvi, který se umístil na 6. místě.

Kompletní výsledky jednotlivců jsou k bližšímu prozkoumání v této výsledkové listině seniorů a této výsledkové listině seniorek.

 

Seniorská reprezentace České republiky předvedla na Mistrovství Evropy v Murnau neobyčejně skvělé představení. Čeští minigolfisté tak potvrzují vzestupnou tendenci výkonů reprezentací všech věkových kategorií z posledních let.