Výzva všem aktivním minigolfistům

31.12.2014 23:59

Vážení sportovní přátelé,

jistě je spousta z vás, kteří nejste spokojení s tím, že počet hráčů na minigolfových turnajích nevzrůstá. U mládeže je tento fakt vidět ještě o to víc.

Máme dvě možnosti. Brečet, naříkat a stěžovat si - anebo s tím něco udělat.

Jsem přesvědčen o tom, že jednou ze zásadních brzd dalšího rozvoje je absence osob, které jsou schopné a ochotné se na úrovni klubů věnovat hráčům jakéhokoliv věku, a to nejen v jejich začátcích. Tedy - trenérů.

Proto jsme ve spolupráci s Vyšší odbornou školou při České unii sportu započali proces, který povede k akreditaci trenérů minigolfu uznávanou Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy.

V této souvislosti je nicméně potřeba udělat spoustu práce na poli trenérsko metodické. Je kupříkladu třeba vytvořit 100 hodin přednášek týkající se výhradně tréninku minigolfu. A to od samotného tréninku, přes problematiku kaučování, specifik trénování juniorů a žen, psychologického tréninku, taktického pojetí hry až po takové věci jako je dýchání, biomechanika pohybů, či relaxace nebo výživový a pitný režim.

Budeme následně učit lidi, jak mají učit hrát minigolf. Nepůjde o semináře o tom, jak se minigolf má hrát. Budeme vychovávat nové trenéry minigolfu.

Jistě chápete, že k vytvoření něčeho takového bude potřeba hodně sil, energie a času. A proto potřebujeme vás. Potřebujeme kohokoliv, kdo chce přiložit ruku k dílu a podílet se na něčem, co nejen v ČR, ale asi ani jinde na světě doposud nevzniklo. Tedy na komplexní metodice trénování minigolfu.

Proto vyzývám každou aktivní osobu s jakoukoliv zkušeností se sportovním minigolfem (ne nutně musíte být špičkovým hráčem), aby se přihlásila do po letech znovu vznikající trenérsko metodické komise.

Pište přímo na mou adresu prezident@cmgs.cz, a to do 31. 12. 2014. Spojím se s vámi a sdělím další podrobnosti.

 

Na spolupráci se těší

 

Tomáš Navrátil

prezident ČMGS