Zdeněk Andr veze bronz z ME seniorů!

14.08.2011 08:36

Velkého úspěchu dosáhl český minigolf na ME seniorů v německém Künzellu.

Zdeněk Andr (GC 85 Rakovník) potvrdil svou skvělou formu, kterou prokázal na nedávném Mistrovství ČR v Rakovníku, kde postoupil až do finále vyřazovacích bojů jednotlivců.

V Künzellu byl do pavouka vyřazovacích bojů nasazen až z velmi nevýhodné 31. pozice. To ho však ve fenomenálním výkonu nemohlo zastavit. V K.O. systému se jeho zápasy staly zároveň aktem pomsty vůči vítězům nad jinými českými hráči.

V prvním kole si vyšlápl na druhého hráče po základní části, Markuse Janssena z Německa, kterého po velkém boji porazil 5:4. V druhém kole narazil na Itala Gioachina Ricchiuta, jenž v prvním kole porazil Bohumila Pokorného. Zdeněk vyhrál nad Italem 4:2. Ve čtvrtfinále si poradil s Rakušanem Antonem Plonerem, který v osmifinále porazil Ladislava Švihela. V semifinále narazil na silného Švéda Jan-Åke Perssona, se kterým svedl urputný boj. Chvíli vedl Švéd, chvíli Zdeněk, aby se rozhodlo až v rozstřelu, který Zdeněk prohrál. V boji o bronz narazil Zdeněk na Švýcara Reinharda Zengaffinena. Se Švýcarem si pohrával jako kočka s myší a nad zápasem měl celou dobu kontrolu. V závěru zabral na maximum a vyhárl 5:3. Mohl se tak radovat z velmi cenné bronzové medaile ze seniorského Mistrovství Evropy.

Jménem všech fanoušků Zdeňkovi gratuluji a přeju mnoho podobných úspěchů.

 

Tomáš Navrátil
prezident ČMGS